Föräldrar

Hej Du förälder till barn i åldern 6-10 år

Ängelholms Barnfilmstudion erbjuder alla barn i Ängelholms kommun att se filmer. Vi från föreningen ser till att barnen är trygga under visningen. Observera att vårt ansvar enbart är under filmen, alltså från de att filmen startar tills de är utanför salongen igen. Så det är ytterst viktigt att Ni föräldrar eller andra som ska hämta är framme i tid när filmen slutar.

Hjälpa till i föreningen för barnens skull

Barnfilmstudion drivs ideellt av andra föräldrar till barn i denna ålder. Men vi behöver alltid mer hjälp. Och är vi fler blir det mindre att göra för alla som ställer upp.

Det vi som hjälper till gör är bland annat detta:
–          Vaktar under filmerna
–          Säljer kort på skolorna inför filmerna
–          Styr upp och planerar säsongen som kommer

Vakt

Vaktar gör man 2-3 gånger per säsong eller så mycket man känner man hinner med. Vårt mål är att vara minst fyra stycken under filmvisningarna för att barnen ska känna sig trygga och om något händer kan vi undvara någon av vakterna utan att rubba på tryggheten.

Innan film kontrollerar vi biljetterna (och eventuellt säljer biljetter).

Under filmen är någon utanför för att hjälpa barn till toaletten. Några vakter är inne i salongen med lampor för att se till att allt är lugnt och sansat.

Efter filmen är slut ser vi till att alla barn blir hämtade och sedan att inget är glömt i salongen. Städningen sköter biografens personal om själva.

Sälja kort

Innan första filmen försöker vi på varje skola ha ett tillfälle att sälja kort till barnen. När detta tillfälle är avgör representanterna från skolan själv. Några säljer på biblioteket och andra på skolan.

Planering

Vi har ett till två planeringsmöten om året. Vi bestämmer upplägget, vilka filmer som ska visas och andra praktiska detaljer.

Kontakt

Skicka ett e-post för mer information och anmälan till: info@barnfilmstudion.se

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *